Sociale duurzaamheid: De Sinterklaas-Surprise!

sinterklaas-pinguinDe goedheiligman is weer in het land! Ik ben niet iemand die veel aan Sinterklaas doet. Thuis vieren we het allang niet meer, aangezien er altijd alleen maar onzinkadootjes werden gekocht. En dat heeft weinig met duurzaamheid en groen leven te maken. Maarrr: ik maak wél graag mensen blij. En dat bracht me op het volgende idee.

Ik denk dat het 2 jaar terug is dat rond deze tijd, iemand in een Facebookgroep een bericht postte over duurzame Sint-kadootjes. Iemand anders zei tussen neus en lippen door dat ze niemand had om Sinterklaas mee te vieren. Ik heb via PB haar adres gevraagd, gaf aan dat ik voor Sinterklaas wilde spelen en rond 5 december kreeg zij via de post een pretpakketje met een gedichtje en kadootjes. Dingetjes waarvan ik dacht dat zij het leuk zou vinden, en die bij mij nog lagen te liggen. Bijvoorbeeld een blikje slaapbalsem die ik per ongeluk dubbel ontvangen had van de webshop. Ze was zó blij met haar pakketje en ik was blij dat ik iets moois voor iemand anders kon doen.

Dat wil ik dit jaar weer gaan doen. Spontaan iemand verrassen die het moeilijk heeft en die wellicht helemaal geen familie of vrienden heeft om Sinterklaas mee te vieren. Ik word er blij van en iemand anders ook. En dit is waar jullie nodig zijn!

Ken jij iemand die wel een spontaan lichtpuntje kan gebruiken? Iemand die het zwaar heeft (gehad), een bijna afwezig sociaal netwerk heeft of de financiële middelen niet heeft om een leuke Sinterklaas te vieren? Mail dan naar duurzamedinkies(at)gmail.com met zijn of haar naam, adres en de reden waarom juist deze persoon een Sinterklaas-Surprise verdient. Het moet allemaal een verrassing blijven, dus reageer alleen via de mail of in een PB op Facebook en niet openbaar! Uit alle inzendingen kies ik één of meerdere personen waarvan het verhaal mij het meest aanspreekt. Deze personen kunnen rond 5 december een mooi pakketje in de brievenbus verwachten! Zonder afzender en ook jij wordt niet genoemd als ‘fire starter’. Met de juiste inspiratie komt er ook een leuk gedichtje bij.

Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

Blijf op hoogte van nieuwe posts en volg Duurzame Dinkies op Facebook!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s