Een duurzame droom – maar dan anders.

tumblr_m8zf6y4l1W1r2nsmto1_500_largeAfgelopen week heb ik een indrukwekkende symbolische droom gehad. Dat is bijzonder, want meestal slaan mijn dromen echt nergens op en is er geen touw aan vast te knopen! In ieder geval, het was een droom die ik in gedachten kan nemen wanneer ik het moeilijk vind om tevreden te zijn met wat ik heb en gefrustreerd kijk naar alle mogelijkheden die ik niet heb. Want ja, dat gebeurt best nog eens – ik ben ook maar een mens. Ik vind het een goede droom om te delen met jullie, vanwege de boodschap die hij heeft. Wie weet helpt hij jullie ook in gefrustreerde tijden 🙂

In mijn droom stond ik eerst te kijken naar 3 enorm luxe villa´s  die gebouwd werden op een groot landgoed. In mijn droom was ik jaloers dat anderen wel zo konden wonen, en ik niet. In het volgende gedeelte van de droom was ik bezig om het hek naar mijn eigen huis toe open te maken. Het was een smeedijzeren hek met een slot, en dat slot wilde lastig open. (In mijn droom woon ik dus zo gek nog niet, als er een smeedijzeren hek bij hoort 😉 ). Om het slot goed open te krijgen en mijn handen vrij te maken had ik mijn tas even neergezet. Eenmaal binnen in de woning bedacht ik me dat mijn tas nog buiten stond. Maar toen ik hem ging halen, bleek hij verdwenen. Gestolen. Oef, wat voelde ik me toen arm!
De rest van de droom was ik bezig om mijn tas – met veel belangrijke spullen – terug te krijgen. Wonderbaarlijk genoeg lukte dat, want ja, in een droom kan alles. En wat bleef was de opluchting dat ik mijn – niet dure, wel waardevolle – spulletjes weer terug had.

En wat is nu de boodschap die mijn droom me wilde geven? Natuurlijk heb ik totaal geen behoefte aan een belachelijk luxe megavilla. Maar dromen zijn niet voor niets symbolisch. Tegen een landgoed zou ik echter geen nee zeggen 🙂 Maar wat de droom mij vertelde is dit. Verspil geen energie aan het verlangen naar dingen die je niet hebt en niet kunt krijgen, maar draag zorg voor datgene dat je wél hebt. Want als je dingen moet missen die je wel al hebt, raakt dat je veel meer dan het niet krijgen wat je nog niet hebt.

Het heeft uiteraard allemaal raakvlakken met het concept van ´genoeg´ (zie ook mijn boekentip over het gelijknamige boek) – stop met verlangen naar meer, meer, meer en ga voor wat je nodig hebt. Als je daar tevreden mee kunt zijn, kun je geluk ervaren.

Natuurlijk kun je dromen houden en ernaar streven om deze waar te maken. Maar zorg er wel voor dat je met al dat dromen niet voorbij gaat aan het nu, dit moment en de waardering voor waar je wél al dagelijks van kan genieten. Want als je dat niet kan, dan leid je een behoorlijk ongelukkig leven.

Blijf op de hoogte van nieuwe posts en like Duurzame Dinkies op Facebook!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s