Earth hour 2015

Vanavond was het weer zover: Earth Hour. Om aandacht te vragen voor het welzijn van de aarde gingen overal ter wereld de lichten een uur lang uit. Ook wij deden daar natuurlijk aan mee! Niet alleen deden wij om 20.30 alle lichten uit, we hebben ons lichtloos uurtje uitgebreid met het uitzetten van alle elektrische apparaten. Computer en tv gingen op zwart. Enige uitzondering was de waterkoker om nog even snel een bakkie te maken (dat had natuurlijk ook op gas gekund…).

Er stonden een paar sojakaarsjes (van Daniëlle Duurzaam) te branden, en dat was – naast het strooilicht van buiten – onze enige lichtbron. Het was even wennen. In het begin moesten we goed zoeken waar de katten rondspookten om ze niet in de wandelgangen omver te kegelen, maar al snel leek het verbazingwekkend ‘licht’.

En dan is in het donker leven een hele bijzondere gewaarwording. Je begint te beseffen dat je helemaal niet zo veel licht nodig hebt. We hadden wel de gordijnen open om het strooilicht van buiten ook mee te pakken. Natuurlijk, als je een goed boek wilt lezen red je dat niet in het halfdonker. Maar gewoon wat zitten praten en thee drinken, dat gaat prima met wat spaarzaam kaarslicht. Het was even een genietmomentje, alsof je wat meer tot jezelf kon komen. Ik had 2 katten op schoot en ze leken extra te genieten, alsof ze ook blij waren dat het licht uit was. Het voordeel is ook dat je andere zintuigen meer op scherp staan, dus alle aaitjes telden extra 🙂

Ondertussen heb ik ook in het donker het bed opgemaakt, en dat ging prima (kon ik ook geen stofnesten zien vliegen 🙂 ). Een snel toiletbezoekje leverde ook geen problemen op. Met andere woorden: we gebruiken al snel meer licht dan we écht nodig hebben. Het idee borrelde op om dit vaker te doen, en waarom ook niet? Er zijn eigenlijk alleen maar voordelen.

Inmiddels branden er weer wat lichten, maar minder dan normaal. We hebben niet meer nodig 🙂 O, en nu liggen de andere twee katten op schoot, die hebben stuivertje gewisseld. Geen poek die nog wat te klagen heeft….

Hoe was jouw Earth Hour?

Blijf op hoogte van nieuwe posts en volg Duurzame Dinkies op Facebook!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s