Leftover cooking: rucolapesto

IMG_1085_PSKen je dat, een zak rucola kopen, een paar handjes nodig hebben voor in de salade en er vervolgens na een week achter komen dat je nog rucola hád moeten opmaken? Dat is mij iets te vaak gebeurd, dus ik ben het tegenwoordig voor. Wat ik over heb verwerk ik tot rucolapesto! Heerlijk als maaltje met spaghetti, extra pijnboompitjes en Parmezaanse kaas (vergeet de groentjes niet: eet er een lekkere salade bij). Makkelijk en snel!

Men neme:

  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • +/- 75 gram rucola
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 100 ml olijfolie
  • scheutje citroensap

De bereiding? Vrij simpel. Rooster de pijnboompitjes in de koekenpan, zo komt de smaak goed vrij. Stop vervolgens alles, behalve de olijfolie, in de hakmachine (of hoe dat ding dat bij de staafmixer zit ook heet) en maak er een potje van. Olijfolie toevoegen, even goed roeren en klaar!

En zie, wéér niks verspild! 🙂

Wist je trouwens dat pasta (en rijst) ook gewoon gaar wordt als je het vuur uitdraait nadat het water is gaan koken? Dat scheelt behoorlijk wat energie – beter voor het milieu en je geldbuideltje! Het werkt als volgt: breng het water aan de kook, voeg de pasta toe, laat weer goed aan de kook komen en doe dan het deksel op de pan, en het vuur uit. Wacht braaf de kooktijd af en je hebt heerlijke al dente pasta! Voor rijst die lang moet koken (bv 25 minuten) kun je eventueel een paar minuutjes doorkoken voor je het gas uitdraait. Werkt als een trein!

Blijf op de hoogte van nieuwe posts en like Duurzame Dinkies op Facebook!

Advertenties

Een gedachte over “Leftover cooking: rucolapesto

  1. Pingback: Leftover cooking: rucolapesto | De Groene Basis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s