Buiten-de-deur-tip: Molen De Gouden Engel

In deze blog is ook ruimte voor tips op het gebied van duurzaam recreëren en genieten! Dat is natuurlijk nogal een breed begrip, dus daarom is er ook veel ruimte voor tips. Mijn (onze) favoriete duurzame plekjes zullen de revue passeren. De eerste tip en ook één van de door ons meest bezochte plekjes is Molen De Gouden Engel.

Koffie en gebak! Moeite met kiezen? Doe zoals hier getoond en maak een gebakjes mash-up (werkt alleen als je met meer dan 1 bent).

Koffie en gebak! Moeite met kiezen? Doe zoals hier getoond en maak een gebakjes mash-up (werkt alleen als je met meer dan 1 bent).

Langs het Noord-Hollands Kanaal staat in Koedijk – vlak bij Alkmaar – deze prachtige molen. Opnieuw gebouwd in 2008 en heropend in juni 2009 is de monumentale molen – en bijbehorende gebouwen – een Walhalla voor liefhebbers van groen en volkoren. Het is een paradijs op kleine schaal: zet één voet op het terrein en de rust daalt op je neer (of klink ik nu heel erg als een geitenwollensok?). In de molen zelf is een kleine buurtwinkel waar je terecht kunt voor de meest basic boodschappen – onder andere brood, meel van eigen maling, zuivel, groente/fruit en diverse koelwaren. Maar je vindt er ook wijn, zoutjes en andere lekkernijen. In de molenschuur kun je terecht voor koffie/thee, zelfgemaakt gebak en een eenvoudige lunch. De Gouden Engel heeft in 2010 haar Skal-licentie gekregen, zowel voor de winkel als voor de molenschuur. Je eet en drinkt dus biologische producten!

Als het weer het toelaat is het een aanrader om op het terras te gaan zitten. Het terras aan de voorkant is heel knus opgezet rondom een rotstuin dat vooral in de bloeiperiode een prachtig decor vormt voor het genieten van je hapje en drankje. Maar voor wie een stap extra zet wacht een beloning…aan de achterkant zijn er aan het water (niet aan het kanaal maar aan een klein slootje met uitzicht op moestuintjes) nog een paar picknicktafels te vinden. Bij de juiste weersomstandigheden zijn dit de allermooiste plekjes om te genieten van je met liefde bereide koffie en gebak!

Het uitzicht aan de achterkant van de molen. Als je mazzel hebt komen de soepeenden even buurten.

Het uitzicht aan de achterkant van de molen. Als je mazzel hebt komen de soepeenden even buurten.

Verder worden er verschillende activiteiten georganiseerd, zoals twee keer per maand ´Eten wat de pot schaft´. Je kunt ook een rondleiding krijgen door de molen, erg leuk om wat meer te weten te komen over het vak!

Kortom: een prachtig plekje om aan te doen als je eens in de buurt bent. Zie de website voor openingstijden en meer informatie!

De Gouden Engel vind je ook op Facebook.

Blijf op de hoogte van nieuwe posts en like Duurzame Dinkies op Facebook!

Advertenties

Een gedachte over “Buiten-de-deur-tip: Molen De Gouden Engel

  1. Pingback: Buiten-de-deur-tip: Molen De Gouden Engel | De Groene Basis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s